Violoncel

Main

L'origen del violoncel

1530

Els precursors del violoncel van aparèixer en la primera meitat del segle XVII a Itàlia tot just després que el violí.

Apareix el violoncel en l'orquestra

1680

Va tenir una ràpida popularitat i es va incloure com a instrument fix en l'Orquestra Imperial de Venecia.

Canvis físics

1800

En els anys anteriors a l'any 1800 hi va haver el cello barroc, a partir del 1800 hi va haver el canvi i hi va haver el violoncel que reconeixem actualment. El violoncel tenia ja un gran repertori com solista, i necessitava que es projectés més el so perquè s'escoltés sense problemes per sobre de la resta de l'orquestra de manera més definida i que arribés a un públic molt més nombrós que en èpoques anteriors.

Pau Casals i Defilló

1876 - 1973

Pau Casals va ser un violoncel·lista, pedagog, director i compositor musical català. La seva gran contribució al món de la música va ser la innovació en la interpretació amb el violoncel que va ser adoptada per tots els violoncel·listes del món. La seva interpretació d'El cant dels ocells ha esdevingut un símbol de pau i llibertat arreu del món.

Edward Elgar

1919

El Concert per a violoncel en mi menor, op. 85, va ser l'últim treball notable d'Edward Elgar, i és una base del repertori de solo de violoncel.

Jacqueline Mary du Pré

1945 - 1987

Jacqueline du Pré va ser una violoncel·lista anglesa, reconeguda encara avui com una de les millors concertistes del violoncel de la història.