El Clarinet

Treball

Main

Creació del Clarinet.

1690

Johann Christian Denner (constructor alemany), va acabar la seva obra; el Clarinet

Millora.

1740

El filll de Denner va allargar el tub i va afegir una tercera clau amb el que va conseguir una nota més; el Mi 2 i per conseqüent el Si 3.

Joseph Beer

1744 - 1811

Joseph Beer, a part de ser un gran compositor i que va afegir claus al clarinet, també se'l coneixia per fundar la primera escola alemanya del clarinet.

Següents millores.

1760 - 1811

Joseph Beer va augmentar en dos en número de claus del clarinet, així que va passar a tenir-ne cinc. Iwan Müller va perfeccionar-lo fins arribar a les tretze claus.

JUAN XAVIER LEFEBVRE

1773 - 1829

va ser el primer professor del clarinet al Conservatori de París. Era un excel·lent instrumentista y compositor, va escriure sonates, duets i un famós mètode que es fa servir avui en dia, bastant sovint.

HYACINTHE KLOSÉ

1808 - 1880

Va ser professor del conservatori de París. Va aplicar al clarinet el sistema de claus de T.Böhm. Va escriure el primer mètode del sistema i algunes obres de gran valor.

Seguiment.

1812 - 2013

Des de fa molts anys, fins ara, hem realitzat molta perfecció sobre el clarinet, i em aconseguit arribar a les 17 claus. La seva tessitura arriba des del Mi 2 fins al Do 6.

Sabine Meyer

1959

Va ser una gran compositora i la primera dona clarinetista. Va aconsguir formar part de l'orquestra Filharmònica de Berlín.