ELS REGNES CRISTIANS(Daniel.G Andrea)

Events

Regnes Cristians a l' edad mitjana

718 - Approx. 1707

Don Pelayo

718

Pelagi I (Vall del Liébana, ~ 690 - Cangas de Onís, 737) és el cabdill astur que va protagonitzar una rebel·lió contra el govern musulmà i va fundar el Regne d'Astúries del qual en fou el primer rei (722-737).

Regne d'Astúries

718 - 914

El Regne d'Astúries va ser la primera entitat política cristiana, establerta a la península Ibèrica, després regne de Toledo després de la mort del rei Roderic a la batalla de Guadalete.

Iñigo Arista de Pamplona

810

Iñigo Arista de Pamplona va ver el primer rei de pamplona entre els anys 810 i 820 y conde de Bigorra

Regne de Navarra

824 - 1528

El Regne de Navarra va ser un dels nuclis pirinencs a la marca hispànica de resistència cristiana davant de la dominació islàmica de la península Ibèrica, igual que el Regne d'Aragó i els comtats catalans, o el Regne d'Astúries a la serralada Cantábrica.

Regne de Lleó

910 - 1230

El Regne de Lleó va ser un dels regnes medievals de la península Ibérica. después de la mort Agregar a diccionario III el Magne, el Regne d'Astúries es va dividir i va quedar repartit.

Regne de Galícia

910 - 929

El regne de Galícia designa dues entitats polítiques diferents ubicades al nord-oest de la península Ibèrica.

Regne de Castella

930 - 1500

El Regne de Castella va sorgir amb entitat política a partir del segle X com comtat del Regne de Lleó.

Regne d'Aragó

930 - 1504

El Regne d'Aragó (en aragonès: Reino d'Aragón) neix al 1035 de la unió dels comtats d'Aragó, Sobrarb i Ribagorça en la figura de Ramir.

Ferran gonzález unifia el comtat de Castella

931

El comtat de Castella fou una àrea geogràfica que formava part del Regne de Lleó,fins que es va independitzarL'any 931 Ferran González aconseguí unificar els diversos comtats castellans, així com el comtat d'Àlaba, sota el seu poder sense el consentiment del Regne de Lleó.

Ramir I el rei d'Aragó

1035

Ramir era un fill il·legítim del rei Sanç III de Pamplona. Va ser considerat com a primer rei d'Aragó, també és l'únic dels fills de Sanç III de Pamplona

Regne de Portugal

1093 - 1500

El Regne de Portugal fou un estat situat a l'oest de la península Ibèrica entre els segles .L'any 868 es constituí el Primer Comtat de Portugal.

alfonso i d'aragó el batallón

1104

Alfons el Bataller o Alfons I d'Aragó El sobrenom li venia per les nombroses campanyes contra els musulmans que li permeteren expandir Aragó cap al sud a través de la vall de l'Ebre. El sobrenom li venia per les nombroses campanyes contra els musulmans que li permeteren expandir Aragó cap al sud a través de la vall de l'Ebre.[1] El sobrenom li venia per les nombroses campanyes contra els musulmans que li permeteren expandir Aragó cap al sud a través de la vall de l'Ebre.

Ramon Berenguer IV

1131

Ramon Berenguer IV també dit com ``el sant´´.
També va ser Fill de Ramon Berenguer III i Dolça de Provença,tambe era nét per línia paterna de Ramon Berenguer II i Mafalda de Pulla-Calàbria,

Corona Catalano-aragonesa

1164 - 1707

Fou originada per la unió dinàstica de Catalunya i d’Aragó duta a terme el 1137

Jaume I el conqueridor

1213

Jaume el Conqueridor,també anomenat també Jaume I d'Aragó,també va ser fill i del rei Pere II d'Aragó al tron de la corona d'Aragó

Alfonso X el savi

1252

Alfons X de Lleó i de Castella o Alfons X el Savi, va ser rei de Castella i de Lleó ventre els anys 1252-128,va se Fill gran de Ferran III de Lleó i de Castella i de Beatriu de Suàbia.

Compromís de Casp

1412

El Compromís de Casp (1412) fou una reunió de nou notables, representants dels estats d'Aragó, València i Catalunya (tres per estat), que tenien l'objectiu de decidir qui succeiria l'últim rei del casal de Barcelona,

Ferran el Catòlic envaeix Navarra

1512

Ferran el Catòlic Era fill del rei Joan II d'Aragó i de la seva segona esposa, Joana Enríquez, i per tant germanastre de l'infant Carles de Viana. Fou reconegut hereu l'any següent a la mort del seu germanastre, el 1461, rebent els títols de príncep de Girona i duc de Montblanc