Franse Tijdlijn

Events

Franse Revolutie

1789 - 1815

Bestorming Bastille

14 july 1789

De mensen van de derde stand bestormden de Bastille om hun standpunt tegen over de 1e en 2e stand helder te maken en dat lukte.

De Nationale Vergadering

1 august 1789

Om te voorkomen dat de derde stand nog meer belasting moest gaan betalen kwam het volk bij een om een grondwet aan te stellen, deze staat in de vergadering staat ook wel bekend als de Eed van de kaatsbaan.

Jakobijnen grijpen de macht dood van de keizer

Approx. Jan 1793

De jakobijnen grepen de macht onder de leiding van Robes Pierre, ze wilden dat de 3e stand meer macht kreeg dus slachten ze alle vorsten en vorstinnen af van de 1e stand tot er niks van hun over bleef, Lodewijk XVI werd met zijn vrouw samen onthoofd door de jakobijnen.

Einde van Robbespiere

1794

Robes Pierre werd gearresteerd en een dag later onthoofd door zijn eigen toe doen.

Het Directoire

1795

Nadat er geen absolute macht meer was en dat Robes Pierre onthoofd was dachten 5 mensen dat het verstandiger was om het land te leiden met 5 mensen deze regering stond ook wel bekend als het directoire

Oorlog

1799

In 1799 raakten de Fransen opnieuw in oorlog met Groot-Brittanië, Oosterijk en Rusland, Het land van de Franse raakte in gevaar het werd tijd dat er iemand kwam om het recht in eigen handen te nemen.

Einde Franse revolutie Napoleon is er

1799 - 1804

Napoleon Bonaparte is heel erg bekend bij het volk geliefd om wat hij heeft gedaan voor zijn land, dus zag hij zijn kans en greep dus de macht in 1799 en riep zelfs in 1804 zichzelf uit tot keizer hij had absolute macht maar in de ogen van de mensen was hij nog steeds de held die zij al bewonderden.

Het einde naderd

1812

De veldslag tegen Rusland mislukt het einde naderde

Het Definitiefe Einde

1815

Napoleons leger werd verslagen in 1815 bij de veldslag bij waterloo, en Napoleon zelf werd verbannen naar sint - helena