Untitled timeline

Main

Bomba atòmica

1945

És un dispositiu que obté una gran quantitat d'energia explosiva amb reaccions nuclears. El seu funcionament es basa a provocar una reacció nuclear en cadena no controlada.

Guerra freda

1947

Enfrontament tàctic entre l'URSS i els Estats Units, amb els seus respectius aliats, després de la Segona Guerra Mundial

Pacte Varsòvia

1955

Fou un acord de cooperació militar entre els països comunistes per tal de garantir la seva defensa davant un possible atac occidenta

Castro al poder

1959

És un militar, revolucionari, estadista i polític cubà. Va ser mandatari del seu país com a primer ministre i president

Aixequen mur Berlín

1961

Crisi dels missils

1962

Fou un conflicte de la Guerra Freda que s'enfronta diplomàticament la Unió Soviètica i a els Estats Units, i que va representar un dels moments de major tensió entre ambdues potències nuclears degut a la instal·lació de plataformes

Mor Luther King

1968

va ser un pastor nord-americà de l'església bautista que va desenvolupar una tasca crucial en Estats Units al capdavant del Moviment pels drets civils per als afroamericans i que, a més, va participar com a activista en nombroses protestes contra la Guerra del Vietnam i la pobresa en general.

Arribada lluna

1969

Apol·lo 11 va ser una missió espacial tripulada dels Estats Units l'objectiu va ser aconseguir que un ésser humà caminés en la superfície de la lluna.

Caiguda mur Berlin

1989

La caiguda del mur de Berlín és l'esdeveniment que marca de forma material la fi d'un període d'aïllament de l'Alemanya Oriental. El mur de Berlín va començar a ser enderrocat, primer de forma popular i, posteriorment, amb mitjans industrials

Guerra Bosnia

1993

Va ser causada per una complexa combinació de factors polítics i religiosos: exaltació nacionalista, crisis polítiques, socials i de seguretat que van seguir al final de la guerra freda i la caiguda del comunisme a l'antiga Iugoslàvia.

Entra l'euro

2002

L'euro va ser introduït als mercats financers mundials com a moneda de comptabilitat l'1 de gener del 1999, en substitució de l'anterior unitat monetària europea, l'ecu, en termes paritaris.

Atemptats Madrid

2004

Amb una sèrie de 10 explosions simultànies en tres trens de rodalies de RENFE a primera hora del matí. Va ser comès, presumptament, per una cèl·lula islamista local que pretenia emular accions de Al-Qaeda.

Estat auton. Cat.

2006