Nazisme

Cronologia del treball Primo Levi

Main

Formació de la Gestapo

1933 - 1945

La Gestapo va ser la polícia secreta de la Alemanya nazi, la qual estava dirigida per Reinhard Heydrich

Pujada al poder del Nazisme

1934 - 1935

Adolf Hitler fou president de la República a causa de la mort de Paul Von Hindenburg

Formació de l'eix Roma-Berlín

1936 - 1945

Les dues potències fascistes van fer amistat i es van estar ajudant durant tota la II Guerra Mundial

Inici de la II Guerra Mundial

1939 - 1945

Va ser un conflicte militar on s'hi van veure afectades totes les potències mundials, les quals estaven dividides en dos bàndols: els aliats(Gran Bretanya, França, Rússia..) i les portències del Eix(Alemanya, Itàlia..). Va ser la guerra més destructiva que s'havia vist mai ja que van haver molt milions de morts i molts altres de ferits sense tenir en compte l'aniquiliació apocalíptica jueva.

Inauguració del camp d'extermini d'Auschwitz

1940 - 1945

Va ser un camp d'extermini creat per l'Alemanya nazi a Polònia dirigida cap a la població jueva i altres races "inferiors". La finalitat d'aquest camp d'extermini era diferent entre els joves i la gent gran, diferenciant també dones i nens. A la gent jove era obligada a treballar en canvi la gent incapaç de treballar se'ls mataven. Finalment van ser alliberats gràcies a les tropes soviètiques.

Rendició del Japó i finalització de la II Guerra Mundial

1945 - 1946

L'Imperi japonès va acceptar la declaració de Postdam firmada per els Estats Units, Regne Unit,República de Xina i la Unió Soviètica. El fet que va desancadenar la fi de la II Guerra Mundial va ser el llançament de dues bombes atòmiques (a Nagasaki i a Iroshima) de part dels Estats Units que van aniquil·lar dos milions de japonesos.

Mort de Paul Von Hindenburg

Paul Von Hindenburg va morir i va causar la pujada al poder del nazisme a mans de Adolf Hitler convertint-se amb el president de la República

Símbol de la Gestapo

Heinrich Himmler

personatge històric que sota les ordres de Hitler dirigia els camps d'estermini.